søndag 19. april 2009

Vi er på plass!


Vi kom fram fredag kveld etter en lang reise. Spesielt lenge måtte vi vente på grensen mellom Polen og Kaliningrad, ubegripelig ganske lenge inntil vi forstod at Eras navn var stavet på kyrillisk EBA, Eva, og ikke EPA, Era. Med feil fornavn slipper man ikke inn i fremmed land, må vite! Men ved hjelp av kjennskap og vennskap løste det seg, og vi kom oss gjennom! Elevene våre ble sendt hit og dit til sine vertsfamilier rundt i hele distriktet,- temmelig spente og litt nervøse... De som bor i Kaliningrad by, kunne tilbringe lørdag formiddag på barnehjemmet med samvær med barna. De fikk være med i skoletimer, blant annet gymtimen, der de måtte hoppe høyde! Ellers var det lunsj med barna: Suppe og kylling. Søndagen ble tilbragt med vertsfamiliene.
Det er dårlige nyheter for Skola Internat no 3: Skolen blir nedlagt fra skoleårets slutt med både idrettslinje og barnehjem med spesialskole. Alle de erfarne spesiallærerne og barnepleierne står uten jobb, og de 170 barna blir overflyttet til i alle fall fire forskjellige barnehjem i hele regionen. Ikke godt for disse barna, som trenger stabilitet og omsorg mer enn barn flest! Skolen blir overtatt av en kadettskole, der gutter mellom 5. og 11. klasse skal få militær utdannelse. Ikke så aktuelt for oss med videre samarbeid med dem...
Imidlertid er tidligere inspektør ved Skola Internat no 3 nytilsatt direktør ved et annet barnehjem utenfor byen, og vi vurderer fortsatt samarbeid med dem. Vi skal besøke hjemmet en av dagene, og så får vi finne ut av det etterhvert.
Sitter i skrivende stund på hyggelig kafé vegg i vegg med hotellet, med en kopp jasminte og dunkende techno. Skal prøve å stikke innom igjen og skrive mer!

Ingen kommentarer: